PDM reacționează la acuzațiile aduse de MAI al Rusiei

PDM reacționează la acuzațiile aduse de MAI al Rusiei

”Intervenție abuzivă a Federației Ruse în alegerile din Republica Moldova”, astfel au calificat democrații informația precum că Vlad Plahotniuc figurează într-un dosar penal intentat în Rusia, pentru spălare de bani.


"Așa-zisul dosar deschis de ruși împotriva președintelui PDM, cu două zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, este în mod clar o intervenție abuzivă a Federației Ruse în încercarea de a influența rezultatul alegerilor din țara noastră. Reamintim că, în urmă cu un an, serviciile speciale ruse au făcut și alte acțiuni abuzive împotriva președintelui PDM, au încercat să-i limiteze deplasarea în afara țării. Interpol a calificat toate acele acțiuni ca fiind hărțuire politică din partea Rusiei și le-au respins, a declarat purtătorul de cuvînt al PD", Vitalie Gămurari.


Reprezentantul PD a anunțat că formațiunea va sesiza astăzi instituțiile internaționale și observatorii în alegeri în legătură cu acest ”caz de imixtiune a Federației Ruse în alegerile din Moldova”.


“Din păcate, Rusia nu renunță la războiul hibrid, dus nu doar împotriva PDM, dar împotriva Republicii Moldova și a cetățenilor ei, iar aceasta nouă acțiune este o intervenție extrem de gravă în modul de desfășurare a alegerilor din țara noastră”, se mai arată în declarația lui Gămurari.


Ministerul de Interne al Federației Ruse a anunțat că pe numele liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a fost intentat un dosar penal, pentru efectuarea tranzacțiilor valutare ilegale. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load