COVID-19 în MOLDOVA

PDM nu-l va susține pe Dodon la alegerile prezidenţiale

PDM nu-l va susține pe Dodon la alegerile prezidenţiale

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat că PDM va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat luni seara, în cadrul unei emisiuni la TV8, transmite Știri.md.

Potrivit lui, "partidul nu examinează posibilitatea de a susţine candidatura Preşedintelui Igor Dodon la alegeri".


"Partidul trebuie să aibă propriul candidat. Cred că acesta trebuie să fie preşedintele partidului, Pavel Filip. Dar nu am discutat încă acest subiect, decizia urmează să fie luată de Consiliul Naţional al partidului", a spus Diacov.

El nu a confirmat, dar nici nu a respins afirmaţia potrivit căreia el sau vicepreşedinta Parlamentului, Monica Babuc, ar putea deveni candidat la prezidenţiale.

"În opinia mea, ar fi logic şi corect ca preşedintele partidului să candideze la funcţia de preşedinte. Dar nu pot spune dacă Filip va fi de acord sau nu, din moment ce nu am discutat încă", a declarat liderul fracţiunii parlamentare a PDM.

Vorbind despre alegerile parlamentare anticipate, el a spus că "acest Parlament poate lucra în continuare".

"Deocamdată, există majoritate parlamentară. Nu exclud posibilitatea ca unii dintre colegii noştri care au părăsit grupul Pro Moldova să se întoarcă în Partidul Democrat. sîntem deschişi pentru asta, ştiu că mulţi dintre foştii noştri colegi sînt dezamăgiţi şi cred că au făcut o greşeală. Se mai întîmplă", a spus Diacov.

În opinia sa, dacă la primăvară vor fi alegeri anticipate, PDM este pregătit pentru ele şi ar trebui să obţină un rezultat bun.

"Cred că Partidul Democrat poate obţine la aceste alegeri cel puţin zece la sută din voturi", a subliniat Diacov.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load