Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

PDM comentează acuzaţiile Maiei Sandu: Trebuie privite strict în contextul campaniei electorale

15 feb. 2019,, 15:50   Politică
3477 0

„Atît declaraţiile de ieri, care au fost făcute, dar şi declaraţiile de astăzi trebuie privite strict în contextul campaniei electorale”.

Astfel a comentat, solicitat de IPN, purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gamurari, declaraţiile liderei PAS, Maia Sandu, care i-a acuzat pe democraţi că, „după ce trolii au fost deconspiraţi, au trecut la metode primitive de campanie, fabricînd poze şi video”.

În ceea ce ţine de reţeaua de socializare Facebook şi toată informaţia care a apărut în spaţiul public, Vitalie Gamurari spune că nu sînt probe şi că, reieşind din situaţia de cel puţin un an de zile, cu toate scandalurile care au apărut, inclusiv prin implicarea unor state, dar şi a unor companii private, nu este exclus ca şi în cazul dat să fi fost declanşat un scandal împotriva Partidului Democrat.

Purtătorul de cuvînt a mai spus că PDM, şi în contextul Codului de etică pe care l-a propus spre semnare, este poate chiar cel mai interesat ca această campanie şi alegerile să aibă loc într-un climat transparent şi în conformitate cu bunele practici occidentale, în special ale Uniunii Europene.

„De aceea, să fie făcute din partea Partidului Democrat asemenea gesturi, în contextul în care noi am spus că sîntem deschişi pentru oricare dialog cu acele partide politice care ulterior vor accede în Parlament şi au aceeaşi viziune ca şi noi, este destul de gravă această acuzaţie. Cu siguranţă nu există careva probe.


Dacă nu ar fi campania electorală, atunci probabil nu au fi fost asemenea declaraţii”, a mai spus Vitalie Gamurari.

Potrivit purtătorului de cuvînt al PDM, asemenea declaraţii vin în contextul în care „unii concurenţi electorali nu au programe concrete, proiecte concrete şi atunci încearcă să bată în partidul de la guvernare, care este evident cel puternic, pentru a obţine atenţia electoratului şi de a acumula procente electorale în ultimele zece zile care au mai rămas pînă la alegerile parlamentare”.

Cu 10 zile pînă la alegeri, reţeaua de socializare online Facebook a închis zeci de conturi şi pagini adresate publicului moldovean şi gestionate de troli, adică persoane care-şi ascundeau consecvent identitatea reală.

„Ştiam cu toţii de existenţa acestei fabrici de troli, acum ştim şi unde s-a cuibărit aceasta, chiar în Guvern. Asta ne-o spune compania Facebook, care a anulat 20 de pagini false şi peste 160 de conturi false şi care spune, în comunicatul său, că multe din aceste conturi erau administrate de angajaţi ai Guvernului. Cetăţenii plătesc angajaţii Guvernului să elaboreze politici şi legi care să le facă viaţa mai bună, or ei scornesc minciuni”, a comentat lidera PAS, Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?