Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PDM acuză Procuratura că refuză să le prezinte o copie într-un dosar penal

29 aug. 2019,, 15:31   Politică
2055 0

Procuratura Generală a refuzat să prezinte copia ordonanței de pornire a unui dosar penal în privința unor pretinse fapte de uzurpare a puterii în stat, semnată de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Despre acest lucru a anunțat astăzi Partidul Democrat.

Refuzul PG este motivat de faptul că grupul de deputați democrați, care au cerut prezentarea copiei, nu ar fi indicat în legătură cu care circumstanță solicită prezentarea copiei, că urmărirea penală ar fi pornită nu pe persoană concretă, dar pe fapt, și că materialul ar fi confidențial.

Partidul Democrat „consideră că refuzul PG este legat de lipsa de probe în acest dosar fabricat la comanda alianței PSRM-ACUM, dosar ce face parte dintr-o amplă campanie de intimidare și hărțuire a reprezentanților PDM în plină perioadă electorală. Deputații democrați vor ataca în instanța de judecată răspunsul de refuz al Procuraturii Generale”, se arată într-un comunicat al PDM.

Amintim că, la începutul lunii august, un grup de deputați democrați a solicitat PG copia ordonanței de inițiere a dosarului penal în privința unor pretinse fapte de uzurpare a puterii în stat, pentru a o ataca în instanța de judecată, inclusiv pe motiv că această decizie este ilegală din perspectiva procedurii.


Totodată, PDM informează că va depune mai multe plîngeri și sesizări la Procuratura Generală, atît pe fapte probate privind uzurparea puterii de către actualul regim de guvernare, inclusiv in perioada 8-15 iunie, cît și în ceea ce privește mai multe ilegalități comise, abuz și exces de putere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?