TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

PDM acuză Procuratura că refuză să le prezinte o copie într-un dosar penal

PDM acuză Procuratura că refuză să le prezinte o copie într-un dosar penal

Procuratura Generală a refuzat să prezinte copia ordonanței de pornire a unui dosar penal în privința unor pretinse fapte de uzurpare a puterii în stat, semnată de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Despre acest lucru a anunțat astăzi Partidul Democrat.

Refuzul PG este motivat de faptul că grupul de deputați democrați, care au cerut prezentarea copiei, nu ar fi indicat în legătură cu care circumstanță solicită prezentarea copiei, că urmărirea penală ar fi pornită nu pe persoană concretă, dar pe fapt, și că materialul ar fi confidențial.


Partidul Democrat „consideră că refuzul PG este legat de lipsa de probe în acest dosar fabricat la comanda alianței PSRM-ACUM, dosar ce face parte dintr-o amplă campanie de intimidare și hărțuire a reprezentanților PDM în plină perioadă electorală. Deputații democrați vor ataca în instanța de judecată răspunsul de refuz al Procuraturii Generale”, se arată într-un comunicat al PDM.

Amintim că, la începutul lunii august, un grup de deputați democrați a solicitat PG copia ordonanței de inițiere a dosarului penal în privința unor pretinse fapte de uzurpare a puterii în stat, pentru a o ataca în instanța de judecată, inclusiv pe motiv că această decizie este ilegală din perspectiva procedurii.

Totodată, PDM informează că va depune mai multe plîngeri și sesizări la Procuratura Generală, atît pe fapte probate privind uzurparea puterii de către actualul regim de guvernare, inclusiv in perioada 8-15 iunie, cît și în ceea ce privește mai multe ilegalități comise, abuz și exces de putere.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load