COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

PD s-a desprins de Plahotniuc

PD s-a desprins de Plahotniuc

Partidul Democrat nu se mai identifică cu Vlad Plahotniuc. Cel puțin asta o confirmă și actualul lider al formațiunii, Pavel Filip, care afirmă deciziile interne nu sînt gestionate cu fostul președinte.

„În legătură cu solicitarea mai multor jurnaliști de a comenta postarea făcută de Vlad Plahotniuc legată de evenimentele politice din ultima perioadă, fac următoarele precizări: Vlad Plahotniuc nu mai are nicio implicare în deciziile Partidului Democrat, nu a existat nici o discuție sau consultare cu el pe tema votului din parlament și nici pe alte teme, nu a încercat direct sau indirect să influențeze deciziile luate de partid”, se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook, transmite unimedia.info.

Filip, mai spune că PD-ul are acum un nou drum pe care a decis sa meargă, cel ar reformării interne și al schimbării totale a modului în care face politică, lăsînd trecutul în seama istoriei și concentrîndu-se doar pe ceea ce partidul le poate oferi cetățenilor în viitor.


„Voi conduce acest partid atîta timp cît el nu va fi influențat în deciziile sale de nimeni din afara lui și cît timp va reuși să funcționeze doar prin mecanisme democratice interne. Din discuțiile avute cu colegii din partid am văzut ca aceste lucruri sînt importante și pentru ei, cu toții ne dorim un alt mod de a face politică pentru PDM și împreuna vom reuși să facem schimbările necesare pentru a face o politică veritabilă în interesul cetățenilor. Aceasta este prioritatea noastră numărul unu, motivul pentru care ne concentrăm eforturile doar pe această direcție și nu pe intrarea la guvernare sau în alianțe politice. PDM este gata sa demonstreze că un partid poate renaște inclusiv din modul în care știe sa își asume greșelile din trecut și să învețe lecții importante din acestea. Același lucru cred că ar trebui să-l facă și alte partide, nu mai puțin afectate de modul eronat în care au făcut politică, să ne dorim cu toții cu adevărat să contribuim la reformarea clasei politice”, a conchis acesta.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load