Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

PCRM va boicota Conferința de securitate de la Chișinău: Este o acțiune antirusească!

1 mar. 2018,, 12:54   Politică
4191 7

Deputații comuniști nu vor participa la conferința interparlamentară pe probleme de securitate, care se va desfășura pe 2 martie la Chișinău, informează Noi.md.

Anunțul a fost făcut de liderul PCRM, Vladimir Voronin, care s-a arătat convins că acest eveniment este îndreptat împotriva Federației Ruse, iar în spatele organizării lui ar sta forțe din SUA. Potrivit politicianului, scopul real al reuniunii de la Chișinău este de a exercita presiuni asupra Federației Ruse.

„Însăși componența organizatorilor vorbește clar despre temă și despre scopul meschin al acestei reuniuni. Vorbim despre o acțiune vădit antirusească, desfășurată la Chișinău în pragul alegerilor prezidențiale din Rusia. Pretinsa problemă a securității ce urmează a fi abordată se rezumă doar la un aspect - cum să ținem piept unor amenințări virtuale ce ar veni din partea Moscovei. Participanții se vor speria unii pe alții, dar și pe popoarele țărilor participante, cu tancurile rusești, ghețarii Siberiei și altele”, a declarat astăzi Voronin.

În opinia liderului PCRM, astfel de reuniuni pot duce la dezbinarea profundă a societății moldovenești. Potrivit lui, scopul guvernării actuale este de „a amplifica isteria antirusească” prin toate metodele posibile.

„Componența organizatorilor conferinței demult este cunoscută. În diferite perioade această combinație de țări se numea diferit, dar întotdeauna a fost îndreptată împotriva Rusiei, dintotdeauna în spatele ei au stat SUA. Este un plan al Washingtonului de a implanta în țările postsovietice, prin șantaj, prin corupere, prin așa-numitele revoluții colorate, regimuri politice loiale întrunite într-o organizație regională chipurile avînd scopuri pacifiste, cum ar fi cooperarea economică, asigurarea securității. În esență, ei vor să formeze în jurul Rusiei un cordon puternic, să-i impună o stare de presiune permanentă în zona intereselor ei firești. Dacă nu presiuni militare, atunci politice și diplomatice cu siguranță!”, a adăugat Voronin.


Menționăm că reprezentanți ai 11 parlamente, inclusiv șase președinți de legislativ din Georgia, Ucraina, Regatul Suediei, Regatul Norvegiei, Republica Lituania și Republica Letonia și-au confirmat participarea la prima Conferință interparlamentară la nivel înalt în probleme de securitate de la Chișinău. Conferința intitulată „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente” va avea loc la 2 martie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?