Paza lui Igor Dodon a fost ÎNTĂRITĂ. În jur de 20 de BODYGUARZI, alături de șeful statului

Paza lui Igor Dodon a fost ÎNTĂRITĂ. În jur de 20 de BODYGUARZI, alături de șeful statului

Președintele Igor Dodon insistă că oponenții săi politici ar dori să-l lichideze fizic și asta pentru că anume dînsul asigură buna funcționare a majorității parlamentare dintre Partidul Socialiștilor din R. Moldova și Blocul „ACUM”.


Igor Dodon a menționat în această seară la postul public de televiziune că rolul său este foarte important. „Dacă nu aș sprijini actuala majoritate parlamentară, atunci șansele lui Plahotniuc să rămînă la guvernare ar fi foarte mari. Astfel, primul scenariu al lor era arestarea mea. Problema lor este anume Dodon. Liderii democrați au aruncat cu scaune în procurori, dar aceștia spun că nu sunt temeiuri legale pentru arestul meu. Al doilea scenariu e șantajul și punerea presiunilor pe familia mea. Doresc ca eu să-mi depun demisia și să fug din țară. Pot să meargă la asta pentru că nu au nimic sfînt. Eu nu voi ceda, nu îmi voi da demisia”, a spus președintele.


De asemenea, șeful statului afirmă că se ia în calcul și lichidarea sa fizică, iar intermediarii ar fi oferit deja un avans unui potențial asasin. „Eu, cînd am auzit de acest scenariu, am zis că-s nebuni. Am primit informații că oameni apropiați democraților au dat deja avansul la bandiți din Odesa. Am întărit paza, dar după cum știți Serviciul Protecției Pază de Stat se supune lui Plahotniuc. Cît de dornici vor fi aceștia să-și facă datoria? Eu am încredere în băieții mei din pază... Sînt 10-20 și sper că vor face față”, a adăugat oficialul.


Igor Dodon a dar asigurări că sînt și probe care ar demonstra că se dorește uciderea sa. „Deci, sunt semnale clare. Sînt probe, dar sunt parte a anchetei și nu pot fi făcute publice. Pot să vă spun că sunt fixate momente când oameni apropiați democraților propun bani pentru asasinarea președintelui. Eu nu îmi voi da demisia, deși ei încearcă să ne certe. Nu plec, ca să asigur funcționalitatea acestei coaliții. Voi face asta chiar și riscîndu-mi viața”, a încheiat Dodon.


Declarațiile lui Igor Dodon potrivit cărora acesta ar fi amenințat sînt „stupide”, a declarat ieri vicepreședintele PD, Andrian Candu. Acesta crede că șeful statului urmărește să se „victimizeze”.


„Sînt declarații stupide, care nu sînt fondate. Este SPPS, care asigură 24 din 24 de ore paza și este menirea lor să-l protejeze. Cred că el vrea să se victimizeze sau să incinte spiritele. Vreau să-i atrag atenția președintelui să fie atent la fiecare expresie, pentru că, uneori, pot avea impact enorm”, a declarat Candu.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load