Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pavel Filip explică de ce nu pleacă din Partidul Democrat

2 aug. 2019,, 11:51   Politică
3561 2

Fostul premier a fost întrebat, în cadrul emisiunii Puterea a Patra, de ce nu pleacă din Partidul Democrat şi să-şi vadă de afacerile sale, avînd în vedere că „corabia PD-ului se scufundă”.

Pavel Filip spune că are două motive care îl determină să rămînă sau, mai bine zis, să nu plece din partid:

„În primul rînd este simţul de responsabilitate”, a spus Pavel Filip, dînd drept exemplu anul 2016, cînd, potrivit lui, a fost rugat de unii colegi să devină prim-ministru. „Eu nu mi-am dorit atunci funcţia de prim-ministru. A trebuit să aleg. Ori confortul meu personal, ori dacă sînt parte a echipei PD, în detrimentul meu, să ajut această echipă. Am acceptat, chiar dacă nu mi-a fost simplu”, a spus Filip.

„Şi în situaţia de astăzi, să nu credeţi că sînt foarte mulţi care se rup să ajute PD, dar totuşi, în PD este foate multă lume bună, care nu poate fi lăsată de izbelişte. Acest simţ al responsabilităţii îmi spune că nu pot să părăsesc acum partidul”.

Al doilea element, spune Filip, este faptul că nu îşi doreşte să plece „într-o asemenea manieră, pe acest val de „criminali”, „bandiţi”, „regim” şi aşa mai departe. Este o ambiţie personală şi voi demonstra împreună cu colegii că noi nu sîntem aşa cum s-a creat o percepţie în societate”, a declarat Filip.

Amintim că, după alegerile din 24 februarie, Partidul Democrat a reuşit să obţină 30 de locuri în Parlament, însă a ajuns în opoziţie după ce blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor au format o majoritate parlamentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?