X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pascaru: Voronin este un politician ratat

14 dec. 2019,, 10:46   Politică
4369 9

În ultimele emisiuni la care participă Vladimir Voronin, tot mesajul parcă ar fi comandat şi parcă ar fi împotriva preşedintelui Igor Dodon.

Această opinie aparţine politologului Nicolae Pascaru care spune că, de fapt, Voronin e un ,,politician ratat”.

Pascaru este de părere că Dodon este un pericol pentru Voronin.

,,El dacă stătea bine la pensie, după ce a fost frînt de PSRM şi nu a trecut în Parlament, pentru că aceasta este vocea poporului, pe el oamenii l-au sancţionat, atunci era posibilitatea ca să nu rămînă chiar în istorie, dar măcar un politician care a fost la cîrma ţării. Dar noi vedem că, de fapt, e un ratat, pentru că e rău să vorbeşti de colegii tăi de partid, şi nu doar de unul, pentru că de la Vladimir Voronin au plecat toţi. La un moment dat Voronin a rămas numai el şi secretara. Şi aşa de rău să vorbeşti de toţi...”, a declarat Nicolae Pascaru.

Politologul mai spune că Vladimir Voronin ar trebui să-şi aducă aminte de perioada cînd a trădat pe toţi şi a făcut probleme la toţi businessmanii din Republica Moldova.


,,A stricat relaţiile cu Rusia pentru că nu a fost iscusit... Apoi se aruncă în braţele la toţi pro-europenii, inclusiv la aceştia din echipa Soros şi mulţi alţii, care de fapt nu au nimic cu relaţia de prieteni a Republicii Moldova. Mai departe a îndreptat R. Moldova împotriva Rusiei, a făcut o armă împotriva acestei ţări.... A trecut timp şi iarăşi, el avînd 60 de voturi în Parlament, a pierdut puterea ca un ratat. Nimeni din politica ţării noastre nu a putut lăsa aşa prostie. Dar aici nu e problema diplomatică a lui Voronin, problema este mai mare, că era şantajat în acea perioadă şi din acest motiv a acceptat propunerea Occidentului de a pleca de la putere”, explică politologul.

Voronin a trădat poporul. Aşa crede Pascaru care a explicat situaţia de mai departe:

,,Apoi este fondatorul oligarhiei moldoveneşti. El a adus la putere acei oligarhi care au furat ţara. Şi Voronin nu poate spune deschis acum acest lucru. Dar el e tatăl la toţi care au furat miliardul , el i-a crescut, inclusiv politic... Apoi se victimizează, dar nu e o victimizare, e un şiretlic de moşneag neastîmpărat... La un moment, cînd înveţi un elev de-al tău politic şi are succese la Guvern, Primărie... Primăria nu a putut lua parte niciodată de încredere... Dar iată Dodon a putut să facă să fie încredere în Primărie”.

Ex-preşedintele Voronin ar fi invidios şi din acest motiv face numai rele:

,,El ori e cumpărat de cineva ori... Lui ar trebui să îi fie ruşine cînd se uită în oglindă. Pentru că toţi care au fost în partidul lui îl urăsc... Au mai rămas numai cîţiva, un minim de 0,1%... Dar nimeni nu îi poate spune în faţă pentru că în primul rînd trebuie să fie cultură politică şi să nu să se atace oponenţii...El crede că dacă Dodon nu-i dă replică, apoi îşi îndreaptă armele în continuare spre actualul preşedinte.... Dar, să nu uite de luxul care îl are, că dacă începe a lucra Procuratura asupra elitei din perioada lui Voronin, atunci multe capete vor cădea... Voronin să nu să se victimizeze...”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?