X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pascaru: Agenda lui Plahotniuc a fost dată peste cap

16 iun. 2020,, 15:34   Politică
4013 3

Acțiunile Procuraturii, dezvălurile din ultima perioadă în dosarul furtul miliardului înseamnă un pas înainte pentru democrația R.Moldova și un rezultat bun al actualei guvernări.

Opinia aparține liderului Mișcării Naționale "Voievod", deputatul Nicolae Pascaru. Potrivit lui, organele de drept din țara noastră au acum șansa să facă lumină în dosarul miliardului, să-i identifice pe răufăcători, și, totodată, să dea de urma lui Vlad Plahotniuc.

"Știm că în SUA, Plahotniuc nu are un viitor, știm că nu sînt oameni care să-l suțină, după afirmațiile lui M.Pompeo că Plahotniuc e omul care a subjugat instituțiile democratice. Acest om nu are niciun drept moral ca să fie măcar alături de politiica moldovenească. Ce va aduce acest val, inclusiv declarațiile lui Platon? Va duce la dejucarea agendei lui Plahotniuc, va scoate la iveală în timpul apropiat toți oamenii care au fost implicați în furtul mliardului. Pentru țara noastră ar fi demn să ducem aceast cauză pînă la sfîrșit", a declarat Pascaru pentru Noi.md.

Deputatul s-a pronunțat pentru arestarea activelor atît din țară, cît și de peste hotare, a tuturor celor implicați în frauda bancară. Totodată, Pascaru spune că societatea civilă, clasa politică, cetățenii trebuie să acorde susținere plenară Procuraturii Generale în demersurile sale pe acest dosar.

El a opinat că toate aceste acțiuni nu vor trece fără impedimente.


"Plahotniuc va arunca acum foarte multe falsuri, dezinformare, sabotaj. Este important ca Procuratura Anticorupție să fie la maximum concentrată în investigarea furtului, e important să nu ne dedăm provocărilor. Evenimentele care derulează vor duce la aceea că Plahotniuc să fi extrădat în Moldova și să răspundă pentru tot ce a făcut. El nu are în R.Moldova prieteni, oameni apropiați, are doar oameni sclavi care îi slujesc lui, oameni pe care îi șantajează, încearcă să-și asigure o staiblitate prin corupție. Aceste alemente trebuie distruse", a mai adăugat Nicolae Pascaru.

Deputatul mai spune că SUA vor juca un rol important în extrădarea lui Plahotniuc. "Mă bucur că s-a găsit un consens între politicienii de la Chișinău și cei de la Washington".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?