PAS și PCRM, obligate să prezinte raportul financiar la CEC

PAS și PCRM, obligate să prezinte raportul financiar la CEC

 În ședința de astăzi Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru anul 2018, informează Noi.md.


Astfel, în urma examinării informațiilor conținute în rapoarte, Comisia a constatat mai multe neconformități. Comisia a obligat Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova să prezinte raportul de audit privind gestiunea financiară pentru anii 2016-2018.


Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic „Frontul Salvării Moldovei” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova au fost obligate să prezinte, în termen de 15 zile, Registrul cotizațiilor de membru de partid în formatul stabilit de Comisie, iar Partidul Politic „Frontul Salvării Moldovei”, în același termen, Registrul donațiilor de la persoane juridice.


Totodată, Comisia a atenționat partidele politice asupra obligației de a completa Raportul privind gestiunea financiară și registrele aferente în corespundere cu prevederile legale.


Potrivit hotărîrii aprobate de CEC, informația privind donațiile de la persoane fizice ce depășesc suma de 75 mii lei va fi transmisă Serviciului Fiscal de Stat pe lîngă Ministerul Finanțelor în vederea examinării sub aspectul declarării surselor de venit sau obligațiilor fiscale ce decurg din acestea.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load