TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

PAS propune interzicerea firmelor offshore la privatizări

PAS propune interzicerea firmelor offshore la privatizări

Întreprinderile, bunurile și domeniile de importanță strategică pentru Republica Moldova ar putea fi protejate de investiții dubioase și eventuali proprietari dubioși.

Un proiect de lege în acest sens a fost inițiat de fracțiunea PAS din Parlament, notează Noi.md cu jurnal.md.


„Mă refer în special la obiecte precum Aeroportul Internațional Chișinău, la Moldtelecom, la protecția și stocarea datelor, la transportul feroviar și altele care sînt de importanță națională și pentru securitatea Republicii Moldova. Unele dintre acestea am văzut că de-a lungul timpului au ajuns pe mîna unor oameni dubioși, unor anonimi”, a declarat liderul PAS, Maia Sandu.

În opinia membrilor PAS, cadrul legal actual nu oferă suficiente pîrghii pentru a preveni astfel de tranzacții dubioase cu activele de importanță națională.

Potrivit deputatului PAS Sergiu Litvinenco, introduce în legislația națională conceptul de „clauză de schimbare a controlului”, care îl va obliga pe cel care privatizează bunul sau cel care ia în concesiune, în eventualitatea predării acestui bun către altcineva, să ceară în mod obligatoriu acordul de la cel care a privatizat bunul sau l-a luat în concesiune, adică acordul Guvernului.

În situația în care nu este solicitat acordul Guvernului, acest lucru atrage rezilierea tranzacției.

Totodată, proiectul interzice companiilor offshore participarea la privatizarea bunurilor publice dacă acestea sînt de importanță națională, dar și celor care au fost implicați anterior în diverse cazuri de corupție.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load