TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Partidul Șor a primit donații de 7 milioane de lei

Partidul Șor a primit donații de 7 milioane de lei

Partidul Șor a primit în prima jumătate a anului curent donații în sumă de 7,4 milioane de lei. Toți banii vin de la patru agenți economici, potrivit raportului publicat de Comisia Electorală Centrală.


Două dintre firmele generoase au fost vîndute imediat ce au trimis banii pe contul partidului. Nicio persoană fizică nu a donat bani formațiunii. Totodată, Partidul Șor a primit subvenții de la bugetul de stat în sumă de 657 mii de lei.


În luna ianuarie a anului curent, partidul a primit 1,9 milioane de lei de la „Aeroport Catering”, companie care a aparținut statului, a fost privatizată în 2016 cu 5 milioane de lei și a ajuns în proprietatea unei firme afiliate controversatului om de afaceri Ilan Șor.După ce a făcut donații generoase Partidului Șor, firma a trecut în posesia Casei de Comerț „Gemenii”. În luna februarie, Consiliul Concurenței a anunțat despre preluarea „Aeroport Catering” de către societatea pe acțiuni „Gemenii”.


Compania „Aerofood”, care gestionează mai multe localuri amplasate pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău, a donat Partidului Șor două milioane de lei în acest an. Firma a fost fondată în vara anului 2017 de Liubovi Bublii și Vadim Fotescu actual deputat al Partidului Șor. În prezent, Fotescu nu mai este oficial co-proprietar al companiei, aceasta fiind cedată în totalitate doamnei Bublii.


Tot două milioane de lei a primit formațiunea lui Șor și de la compania „DFM”, care se prezintă ca fiind cel mai mare operator Duty Free din Moldova, avînd magazine la granițele terestre cu Romînia și Ucraina și în Aeroportul Internațional Chișinău. Firma a fost fondată în 2015 de Ilona Șor, mama vitregă a lui Ilan Șor.


La capitolul cheltuieli, Partidul Șor a indicat în raportul de la Comisia Electorală Centrală o sumă de 7,4 milioane de lei. Cei mai mulți bani au fost cheltuiți pentru întreținerea sediilor formațiunii – 3,7 milioane de lei.


Pentru presă și materiale promoționale Partidul Șor a cheltuit 1,6 milioane de lei, iar la cheltuieli pentru personal au fost trecute 636 mii de lei.


Pentru telecomunicații formațiunea a cheltuit 845 de mii de lei, iar pentru organizarea unor manifestații publice, întruniri și seminare pentru instruirea membrilor de partid a scos din conturi doar 458 mii de lei.


La categoria deplasări în țară și peste hotare, Partidul Șor nu a indicat niciun leu.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load