TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Partidul Socialiștilor, lider detașat în cazul unor alegeri parlamentare

Partidul Socialiștilor, lider detașat în cazul unor alegeri parlamentare

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) conduce detașat în topul formațiunilor politice din Republica Moldova. Potrivit sondajului de opinie publică prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, pentru PSRM ar vota 44 la sută din totalul de respondenți deciși.

Socialiștii sînt urmați în top de Partidul Acțiune și Solidaritate, pentru care ar vota de două ori mai puțini respondenți în comparație cu PSRM. Astfel, PAS ar accede în Parlament cu 21,4 procente.


A treia formațiune care trece pragul electoral, potrivit sodajului, este PDM. Pentru democrați ar vota 10 la sută dintre cetățenii care au o opțiune de vot.
Partidul Platforma Demnitate și Adevăr ar trece la limită pragul electoral. Pentru ei și-ar da votul 6,3 la sută. Sub prag rămîne Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, pentru care ar vota 5,8 la sută dintre cei deciși. Aceștea sînt urmați de Partidul Șor cu 4,8% și Partidul Nostru cu 3%.

Sondajul ”Rezultatele studiului sociologic: Anul 2019 în opinia populației din Republica Moldova” a fost efectuat în perioada 2-13 ianuarie, pe un eșantion de 1189 de respondenți. Marja de eroare este de +;-3%.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load