Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

„Partidul Nostru” s-a plîns europenilor de încălcarea drepturilor lui Usatîi

6 feb. 2018,, 14:39   Politică
3671 5

O delegaţie a „Partidului Nostru” efectuează o vizită la Strasbourg, în cadrul căreia a avut o întîlnire cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, comunică Noi.md.

Vicepreşedinţii formaţiunii Ilian Caşu şi Elena Griţco i-au informat pe reprezentanţii Consiliului Europei despre presupusele încălcări ale drepturilor constituţionale ale liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Părțile au discutat și despre sistemul electoral mixt care va fi implementat din acest an. Fruntașii formațiunii s-au plîns de faptul că oponenții lui Usatîi folosesc legislaţia națională pentru a-l împiedica pentru a treia oară să participe la alegeri.

„În special, am explicat noţiunea de certificat de integritate şi cerinţa modificată în legislație, astfel încît candidatul, atît în circumscripţia uninominală, cît şi în cea naţională, să fie obligat să se prezinte personal la autorităţile naţionale. Asta se face pentru a-l bloca pe Usatîi, ca el să nu poată participa la scrutinul electoral, astfel încălcîndu-i drepturile constituţionale”, le-a declarat Cașu reprezentanților CE.

În cadrul discuțiilor a fost abordată și problema referendumului de la Bălți cu privire la demisia lui Renato Usatîi, dar și presiunile la care au fost supuși consilierii „Partidului Nostru”.

„Am informat prin ce teroare au trecut colegii mei de la Bălţi, prin greva foamei, şi cauzele acestei terori declanşate împotriva consilierilor din municipiul Bălţi şi a lui Renato Usatîi”, a remarcat Elena Grițco.


Delegaţia „Partidului Nostru” se află la Strasbourg, unde are loc sesiunea plenară a Parlamentului European, care va dura pînă la 8 februarie. Vicepreşedinţii formaţiunii planifică și alte întrevederi cu funcţionarii europeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?