X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Parlamentul va numi astăzi noii membri la CEC

16 iul. 2019,, 09:39   Politică
2162 0

Parlamentul Republicii Moldova se va întruni astăzi, 16 iulie, în ședință plenară.

Deputații urmează să numească astăzi în funcție trei membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Cele trei locuri la CEC au devenit vacante după ce președintele Alina Russu, vicepreședintele Rodica Ciubotaru și membrul CEC, Iurie Ciocan, și-au depus mandatele din funcția de membru al CEC. Parlamentul a luat act de aceste demisii pe data de 5 iulie.

În această dimineață, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități s-a întrunit în ședință pentru a aviza proiectele de hotărîre cu privire la numirea noilor membri CEC. Deocamdată nu este clar cine sînt candidații care vor fi propuși pentru cele trei funcții vacante la CEC. Cert este că procedura de numire a noilor membri CEC trebuie să se desfășoare cît mai urgent deoarece în această toamnă, pe data de 20 octombrie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri locale generale. CEC este organul central care se ocupă de organizarea și desfășurarea scrutinului.

Comisia Electorală Centrală este constituită din nouă membri: un membru este desemnat de către Preşedintele Republicii Moldova, ceilalţi opt membri sînt desemnaţi de către Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei. Componenţa nominală a Comisiei se confirmă prin hotărîrea Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi. Preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul Comisiei Electorale Centrale sînt aleşi din rîndul membrilor Comisiei Electorale Centrale cu majoritatea de voturi din numărul total al membrilor acesteia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?