X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Parlamentul se convoacă luni în ședință pentru a adopta modificările la Legea procuraturii

13 sep. 2019,, 15:10   Politică
1787 0

După ce astăzi Guvernul a aprobat modificarea procedurii de selecție și numire a procurorului general, deputații se vor convoca luni, 16 septembrie în ședință pentru a votat inițiativa, notează Noi.md.

Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei juridice, Sergiu Litvinenco, care a precizat că în cel mai scurt timp urmează să înceapă preselecția propriu-zisă a cndidaților prin constituirea comisiei și aprobarea regulamentului de organizare a concursului.

„Conform proiectului, Guvernul se va implica în alegerea viitorului procuror general. Astfel, preselecția viitorului Procuror General o va face o comisie independentă constituită la Ministerul Justiției. Doi sau trei candidați preselectați de către comisia respectivă vor fi înaintați Consiliului Superior al Procurorilor. CSP, la rîndul său, va alege unul din cei înaintați și-l va propune spre numire Președintelui”, a declarat Litvinenco.

Deputatul a mai subliniat că țara are nevoie stringentă de un procuror general independent, reformator și curajos.

„Vom merge pînă în pînzele albe pentru realizarea acestui deziderat. Cred că adoptarea legii respective creează premizele necesare pentru aceasta. Doar așa putem să dăm o șansă acestei țări astfel încît să le oferim cetățenilor țării șansa unei vieți mai bune”, a concluzionat Litvinenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?