Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Parlamentul Republicii Moldova are deja propria identitate vizuală

13 mar. 2018,, 13:10   Politică
5675 0

În premieră, Parlamentul Republicii Moldova s-a ales cu propria identitate vizuală. Biroul permanent al Legislativului a aprobat, recent, partea a doua a Ghidului de identitate al instituției.

În context, șefii subdiviziunilor Secretariatului Parlamentului, funcționarii publici și angajații au fost familiarizați, astăzi, în cadrul unui atelier de instruire, cu tehnicile și modalitățile de aplicare a prevederilor documentului.

Identitatea vizuală presupune o prezentare uniformizată a Parlamentului Republicii Moldova prin toate mijloacele de comunicare inclusiv broșuri, publicații, prezentări, cărți de vizită, documente de lucru etc. Documentul stabilește principiile de design și identitate care urmează a fi aplicate în diferite contexte. Obiectivul acestuia este de a oferi Parlamentului o imagine ușor de recunoscut și o poziționare instituțională coerentă în procesul de comunicare atît la nivel intern, cît și public.

Prima parte a Ghidului de identitate a fost aprobată la finele sesiunii de primăvară 2017 și a fost realizată fiind folosit ca simbol clădirea Legislativului, care este redată cu un număr optim de elemente din punct de vedere stilistic. Astfel, a fost creat un stil unic al Parlamentului, format dintr-o familie de fonturi comună, o paletă de culori nouă inspirată din aspectul cladirii și un sistem de elemente și texturi care formează baza identității instituției.

În partea a doua, ghidul stipulează regulile de utilizare corectă a elementelor de design pentru toate tipurile de materiale precum documente de lucru, prezentări interactive, cărți de vizită, comunicate de presă, broșuri, afișe etc. Respectarea acestora de către deputați, funcționari publici și angajați este esențială pentru coerența comunicării parlamentare și realizarea unei identități vizuale uniforme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?