Parlamentul Moldovei intenționează să condamne atacurile Federației Ruse

Parlamentul Moldovei intenționează să condamne atacurile Federației Ruse

Astăzi, 24 ianuarie, un grup de deputați a înregistrat în Parlament un proiect de declarație, prin care condamnă atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova, notează NOI.md.


Autorii proiectului subliniază ”netemeinicia deciziei adoptate de Duma de Stat a Federației Ruse prin care se dorește limitarea accesului moldovenilor la programele unor televiziuni ruse, dînd de înțeles că în realitate scopul principal al retransmiterii acestor emisiuni în Moldova nu a fost oferirea de programe de calitate moldovenilor, dar folosirea acestui mijloc pentru a-i denigra și a le denigra țara.


Totodată, documentul face apel către înalții decidenți politici ai Federației Ruse să intervină pentru a stopa toate aceste abuzuri și campanii de denigrare a Republicii Moldova, stoparea oricărei forme de sprijinire a partidelor politice din țara noastră, menționînd că finanțarea lor din surse externe este ilegală, la fel ca și susținerea lor prin alte modalități. 


Autorii optează, totodată, pentru un dialog constructiv care să ducă la eliminarea blocajelor apărute și la reluarea activităților care privesc consolidarea și dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă. 


Inițiativa adoptării declarației aparține unui grup de deputați din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova, grupului Parlamentar Popular European și deputați neafiliați.


Documentul urmează să fie supus votului în una dintre primele ședințe ale plenului Legislativului din sesiunea de primăvară.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load