Parlamentul de la București a adoptat o declarație despre R. Moldova

Parlamentul de la București a adoptat o declarație despre R. Moldova

Comisiile de politică externă ale Parlamentului au aprobat luni, în unanimitate, un proiect de declaraţie privind susţinerea noului Guvern de la Chişinău, la mai bine de două săptămîni de la debutul crizei.


În declarația Parlamentului României se arată că acesta își "exprimă sprijinul pentru Guvernul legitim al Republicii Moldova, constituit conform votului de încredere acordat de Parlament la data de 8 iunie 2019".


De asemenea, Parlamentul de la București reiterează "sprijinul permanent al României față de aspirațiile europene ale Republicii Moldova și așteaptă un angajament ferm din partea Guvernului pentru continuarea parcursului european, prin implementarea reformelor structurale profund necesare în conformitate cu Acordul de Asociere și Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător încheiate cu UE, în măsură să consolideze și să dezvolte construcția democratică de la Chișinău și să aducă Republica Moldova mai aproape de UE".


Totodată, declarația Comisiilor de reunite de politică externă solicită Guvernului României să continue implementarea Parteneriatului Strategic bilateral cu Republica Moldova.


Declarația vine în contextul în care au trecut mai bine de două săptămîni de la criza politică din Republica Moldova.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load