COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Parlamentul a respins candidatura lui Tauber. Pe cine a propus în loc

Parlamentul a respins candidatura lui Tauber. Pe cine a propus în loc

Majoritatea parlamentară a respins candidatura Marinei Tauber la funcția de președinte al Comisiei drepturile omului și relații interetnice, informează Noi.md.

În locul lui Tauber a fost propusă candidatura deputatei PAS Doina Gherman, care a și fost acceptată. Astfel, Marina Tauber va activa în calitate de membru de rînd al comisiei.

În semn de protest față de poziția majorității parlamentare, membrii fracțiunii Șor au părăsit sala de ședințe a Parlamentului. Marina Tauber a calificat drept „respingătoare, neregulamentare și antidemocratice” metodele majorității parlamentare.


„Explicația invocată de voi este ridicolă și scandaloasă. Ați invocat chipurile poziția unor oficiali străini. Ce ați vrut să spuneți că voința voastră politică își are sursa în afara țării? Ați făcut tot posibilul pentru a limita participarea deputaților din opoziție la lucrările comisiilor parlamentare”, a spus indigantă deputata fracțiunii Șor.

Majoritatea parlamentară și-a argumentat decizia prin faptul că persoanele care figurează în dosarul furtului miliardului nu pot fi promovate în nicio funcție.

"Vă amintiți cum tovarășa dădea cu mătura în cap tuturor celor care erau împotriva lui Șor. Despre ce drepturi ale omului poate fi vorba?! Vorbiți despre drepturile opoziție, dar cînd vă veți cîștiga dreptul să întoarceți banii furați?", a menționat la rîndul său deputatul PAS Lilian Carp.

Anterior, Fracțiunea Partidului Șor a fost îndemnată să propună un alt candidat în fruntea Comisiei drepturile omului, lucru care nu s-a întîmplat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load