Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Parlamentul a refuzat să divulge raportul SIS privind expluzarea profesorilor turci

31 iul. 2019,, 18:10   Politică
3393 1

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, refuză să vorbească despre concluziile raportului SIS, dar și despre rezultatele audierilor cu privire la expulzare profesorilor turci.

Acesta a declarat că va veni ulterior cu o concluzie referitor la acest raport.

„Au avut loc niște audieri, în baza acestor audieri și vom forma niște concluzii. Nu trebuie să insistați foarte tare. Am primit răspuns aproape la toate întrebările, doar că trebuie să formulăm aceste concluzii ca să nu prejudiciem ancheta și imaginea persoanelor care au făcut declarații”, a declarat Moțpan.

Amintim că astăzi au fost audiați fostul șef SIS și șefa Biroului Migrație și Azil.

La data de 11 iunie 2019, CtEDO a decis că Guvernul R. Moldova va trebui să achite cîte 25 de mii de euro pentru fiecare dintre cetățenii turci, ale căror drepturi au fost încălcate.


Doi dintre profesorii turci expulzați în luna septembrie 2018 din Moldova au fost condamnați la închisoare în Turcia. Profesorul de limbă turcă de la Liceul „Orizont” din sectorul Ciocana, Hüseyin Bayraktar, a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare. Celălalt profesor a fost condamnat la nouă ani de închisoare. Deciziile sînt definitive.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?