X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ostalep: În Moldova, instalarea steagului românesc ar trebui pedepsită cu închisoarea

3 iun. 2019,, 17:37   Politică
6545 6

În Moldova, după exemplul României, este posibilă inițierea unei pedepse cu închisoarea de pînă la trei ani pentru instalarea pe clădiri a unui drapel străin, fără steagul național.

Despre acest lucru a declarat directorul Institutului pentru Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, comentînd pe pagina sa de pe o rețea socială mesajul mass-mediei românești privind inițiativa de a introduce o astfel de pedeapsă în România, care vine din partea Partidului Mișcării Populare a fostului președinte Traian Băsescu, transmite Noi.md.

"3 ani de închisoare propun românii pentru un drapel străin (dacă este arborat fără drapelul de stat). Pentru faptul că pur și simplu am acordat atenție acestei încălcări din partea românilor (și rugămintea a fost pur și simplu să nu facă acest lucru), presa românească în Moldova a făcut isterie cîteva săptămîni. Dar haideți să dăm și noi trei ani de închisoare pentru aceeași infracțiune. Ca în România. Ai instalat steagului românesc fără al nostru – la închisoare! Eu sînt pentru! Le sugerez tuturor unioniștilor să sprijine această inițiativă", a scris Valeriu Ostalep.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?