COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Osipov reacționează la acuzațiile aduse de consilierul Maiei Sandu

Osipov reacționează la acuzațiile aduse de consilierul Maiei Sandu

Ambasadorul Moldovei în Austria, Victor Osipov, respinge acuzațiile consilierului Maiei Sandu, care a cerut rechemarea sa din funcție.

Acesta acuză guvernarea de la Chișinău că vrea să promoveze în funcții persoanele lor. Osipov spune că aceste schimbări „sînt jocuri incompetente ale unor profitori de circumstanță, epave de la Chişinău ale intereselor străine”.

"Consider explicabilă dorinţa noii conduceri politice de la Chişinău de a promova oamenii săi în diverse funcţii, inclusiv în sistemul diplomatic, în Ambasadele Republicii Moldova peste hotare. Am primit astăzi în acest sens un mesaj cvasi-oficial vizînd Ambasada din Austria, acreditată şi în Slovacia, pe lîngă OSCE, Oficiul ONU şi Organizaţiile Internaţionale de la Viena. Am luat act de el, după cum e şi normal. În continuare, ţine de decidenți să aplice procedurile de rechemare corespunzătoare.


Între timp, voi continua să-mi îndeplinesc obligaţiunile, să reprezint Republica Moldova şi interesele ei în relaţiile şi forurile sus-menţionate, aşa cum voi putea mai bine şi cum m-am străduit dintotdeauna", a declarat Osipov.

Amabasadorul

"Resping cu fermitate insinuările aberante, fabricate ca să facă valuri în presă şi presiuni inutile! sînt jocuri incompetente ale unor profitori de circumstanţă, epave de la Chişinău ale intereselor străine. Dar, cum am promis, de calomniatori mă voi ocupa la timpul potrivit..", se arată în declarația lui Victor Osipov.

Menționăm că Vladislav Kulminski, consilierul în domeniul politicii externe al Maiei Sandu, a cerut rechemarea lui Osipov, menționînd că acesta ar fi jucat un rol important în favorizarea contrabandei cu țigări prin regiunea transnistreană. Potrivit lui, schemele erau puse în aplicare prin intermediul magazinelor de tip duty-free.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load