COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

OSCE salută întîlnirea dintre președintele Dodon și Krasnoselski

OSCE salută întîlnirea dintre președintele Dodon și Krasnoselski

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, din partea Albaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting a salutat întîlnirea Condrița dintre președintele moldovean Igor Dodon și liderul transnistrean Vadim Krasnoselski.

„Este încurajator faptul că această întîlnire a avut loc și că părțile s-au concentrat pe chestiuni deosebit de importante pentru bunăstarea oamenilor care trăiesc pe ambele maluri ale rîului, cum ar fi libertatea de mișcare, integrarea rețelelor de telecomunicații, îmbunătățirea serviciilor bancare interne și crearea unei noi linii de troleibuz între Bender, Varnița și raionul Severnîi”, a declarat Reprezentantul Special la Viena. „Sper că această întîlnire va deschide calea pentru un dialog constructiv și prospectiv între părți și va duce la rezultate concrete și soluții reciproc acceptabile în lunile următoare”, a adăugat el, transmite IPN.

„Sunt sigur că toate eforturile care vizează îmbunătățirea vieții oamenilor de pe ambele maluri pot conta pe sprijinul deplin al comunității internaționale, în special, al mediatorilor și observatorilor care participă la negocierile în formatul „5+2”. La rîndul lor, Președinția albaneză a OSCE, precum și Misiunea OSCE în Moldova, aflată sub conducerea lui Claus Neukirch, vor rămîne, de asemenea, pe deplin implicate”, a concluzionat Mayr-Harting.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load