Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

OSCE așteaptă formarea unui guvern stabil la Chișinău

16 apr. 2019,, 13:10   Politică
3250 3

Președintele în exercițiu al OSCE, Miroslav Lajčák, ministru slovac al afacerilor externe și europene, spune că este nevoie de un dialog constructiv și pași mici concreți în consolidarea încrederii pentru a menține dinamica pozitivă în procesul de reglementare transnistreană.

„Datorită angajamentului, conducerii și voinței politice a ambelor părți, acestea au implementat anul trecut cinci acorduri care aduc beneficii concrete oamenilor, precum acordul privind plăcuțele de înmatriculare neutre sau școlile cu predare în grafia latină. Acest lucru a dat un nou impuls procesului de reglementare transnistreană. Pentru a menține această dinamică, acum, Chișinăul și Tiraspolul trebuie să intensifice dialogul, să depună eforturi în vederea finalizării „pachetului Berlin plus” și să identifice noi domenii de lucru în comun”, a declarat Miroslav Lajčák.

Referindu-se la procesul politic în curs de desfășurare la Chișinău, în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, Miroslav Lajčák a spus că Președinția OSCE așteaptă cu nerăbdare formarea rapidă la Chișinău a unui guvern stabil, pregătit în continuare să se implice constructiv în procesul de reglementare transnistreană la toate nivelurile.

În cadrul vizitei la Chișinău și Tiraspol în ianuarie, ministrul a subliniat că Președinția Slovaciei în OSCE acordă o importanță deosebită avansării procesului de reglementare transnistreană bazat pe integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova, cu un statut special pentru Transnistria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?