Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opoziția din Transnistria îl roagă pe Putin să-i scape și pe ei de oligarhi

29 iun. 2019,, 17:15   Politică
4597 2

Uniunea Forţelor de Opoziţie din Transnistria şi-a exprimat solidaritatea cu caracterizarea dată de Preşedintele FR, Vladimir Putin, "crizei politice din Moldova, unde pînă acum a condus oligarhia, care este asemenea unei tumori ce înghite puterea de stat a ţării".

În declaraţia Uniunii se atrage atenţia la faptul că "într-o situaţia similară se află şi Transnistria, unde aproape întreaga putere şi proprietate sînt concentrate în mîinile oligarhilor, economia depinde de singura firmă monopolistă "Sheriff", care nu este preocupată de prosperitatea regiunii şi nici de creşterea nivelului de trai al cetăţenilor, ci numai de creşterea profiturilor proprii", transmite INFOTAG, cu referire la site-ul Partidului Comunist din Transnistria.

Activiştii civici spun că Rusia "în fiecare an a oferit Transnistriei ajutor material, investind în republică sume imense de bani, dar, din păcate, acest lucru nu i-a făcut pe oameni mai fericiţi şi mai bogaţi, îmbogăţindu-se doar o mînă de afacerişti şmecheri şi fără conştiinţă".

"Puterea oligarhilor exclude dezvoltarea progresivă a economiei şi respectarea garanţiilor sociale pentru diferite segmente ale populaţiei, face imposibilă activitatea normală a structurilor de stat şi a organizaţiilor obşteşti, reduce la zero importanţa autorităţilor elective în republică, privează de conţinut noţiuni precum "democraţia", "libertatea de exprimare", "dreptul de a primi şi de a distribui informaţii", spun ei.

Potrivit autorilor apelului, "majoritatea covîrşitoare a transnistrenilor consideră regiunea drept mica lor patrie, iar Rusia - drept Marea Patrie şi îşi îndreaptă privirea spre ea cu credinţă şi speranţă de ajutor".


"Şi noi, în numele a zeci de mii de concetăţeni, vă cerem, stimate Vladimir Vladimirovici, să ne ajutaţi să scăpăm de oligarhi şi să restauram democraţia", se arată în mesajul adresat lui Putin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?