Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Opinie: "Trebuie să uităm de neînțelegeri și să învingem dușmanul comun"

13 iul. 2020,, 09:55   Politică
3339 2

În Moldova deocamdată nu există un sistem rezistent la tot felul de turbulențe, care să nu fie influențat de jocurile politice din Parlament, de aceea partidele ca niciodată au nevoie să-și unească pozițiile, trebuie să uite de unele neînțelegeri pentru a învinge dușmanul comun - pandemia COVID-19.

De această părere este expertul independent, fostul prim-viceprim-ministru, ex-ministru al Economiei Moldovei, Alexandru Muravschi, vorbind în cadrul emisiunii ”Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițcaia-Pahomova la postul de televiziune NTV Moldova, relatează Noi.md.

El a subliniat importanța faptului ca sistemul existent în țară să fie capabil să aibă o anumită inerție, iar dezvoltarea sa să nu fie influențată de jocurilor politice.

Alexandru Muravschi a amintit că în Germania timp de șase luni s-a format o coaliție, dar în țară nimic nu s-a schimbat spre rău, economia și oamenii lucrează.

Belgia trăiește doi ani și jumătate fără guvern, dar nimeni nu simte acest lucru, deși este anormal să nu existe un guvern atît de mult timp.


"Noi trăim într-o perioadă în care în Moldova abia are loc procesul de formare a structurilor durabile. Și orice schimbare atît în factorul extern, cît și în factorul intern, dezacordul de natură scandaloasă, lupta în sensul literal al cuvîntului de distrugere, în mod natural, afectează economia și situația socială. Și fiecare pas greșit și "trântire de ușă" se reflectă asupra situației din viața reală, sectorului social, capacității guvernului de a lucra. Și dacă luăm în considerație și situație privind pandemia, atunci cînd este nevoie de o unitate a pozițiilor, trebuie să uităm de unele dezacorduri, pentru că există un dușman comun", a menționat Alexandru Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?