Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Opinie: Sandu și echipa sa nu înțeleg pînă la capăt situația din Moldova

29 feb. 2020,, 14:00   Politică
4918 3

La alegerile parlamentare din circumscripția nr 38 din Hîncești, astăzi are loc încercarea acelor tehnologii politice care vor fi lansate înainte de alegerile președintelui Moldovei la sfîrșitul anului curent, informează eNews.

Opinia aparține președintelui Asociației Tinerilor Experți din Moldova, Alexandr Corinenco, și a fost exprimată în cadrul Clubului de discuții al Institutului de studii Social-Politice și Dezvoltare Regională din Tiraspol.

Ședința clubului de discuții a fost dedicată aniversării alegerilor parlamentare din RM.

Expertul moldovean a apreciat perspectivele actuale ale eventualilor pretendenți la funcția de președinte. În opinia sa, Igor Dodon încă mai are șanse bune să fie reales pentru al doilea mandat, "dar nu pentru că este un președinte eficient, ci pentru că toți ceilalți candidați sînt mai răi".

Potrivit lui Corinenco, Maia Sandu, deși cîștigă puncte, dar foarte încet. Pentru ca acest proces să decurgă mai repede, cei de dreapta au nevoie de radicalizarea situației interne din Moldova. Însă PSRM evită orice pași și discuții explosive - de exemplu, pe teme lingvistice și geopolitice.


De asemenea, el consideră că Maia Sandu și echipa sa, formată din "absolvenți de la Harvard și Cambridge", nu înțeleg pe deplin situația din Moldova. "Aceștia sînt oameni care nu și-au murdărit niciodată frumoșii pantofii de lac pe drumurile din satele moldovenești. Și asta e problema lor. Ei nu conștientizează necesitățile reale ale societății - de exemplu, faptul că pentru cetățeni este mai importantă creșterea prețurilor în supermarketuri și la serviciile locativ-comunale, decît reforma justiției", a spus președintele Asociației Tinerilor Experți, adăugînd că și europenii care se află în spatele celor de dreapta, de asemenea, "se pare că nu prea înțeleg realitățile din Moldova".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?