X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Opinie: Politicienii din Moldova trebuie să îngroape ”toporul războiului”, așa cum a făcut România

3 apr. 2020,, 16:30   Politică
3325 4

Trebuie să propunem politicienior din Moldova să îngroape "toporul războiului", așa cum a făcut țara vecină România și alte țări, pentru ca în perioada crizei să uităm de neînțelegeri politice și să-i ajutăm pe cetățeni în această perioadă dificilă.

De această părere este liderul mișcării naționale "Voievod", consilierul municipal din partea PSRM, Nicolae Pascaru, vorbind în cadrul emisiunii "Glavnoe" de la postul de televiziune TVC21, transmite Noi.md.

El a menționat că, în situația actuală, cetățenilor moldoveni aflați în Moldova le este greu să ajungă acasă, dar nu din cauza președintelui țării, a vameșilor sau a altor persoane. Aeroporturile din toată lumea și-au oprit zborurile. Da, putem organiza zboruri charter pentru a duce cetățenii, dar nu putem efectua cîte 50 de curse", a subliniat Nicolae Pascaru.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că acei cetățeni ai Moldovei, care totuși ajung la frontiera noastră cu transport terestru, li se permite să intre în țară, dar nu le este blocată intrarea, ca în alte țări.

"Situația cu medicii care s-au îmbolnăvit de coronovirus în Moldova... Da, Ne pare foarte rău pentru ei. Ne uităm cu regret la asta. Dar în Suceava s-au îmbolnăvit 260 de medici, pentru că și ei inițial nu știau cum să procedeze mai bine și corect în această situație", a spus liderul Mișcării Naționale "Voievod".


Potrivit lui, este foarte bine că acest virus nu a afectat majoritatea populației Moldovei, și 99,9% dintre cetățenii țării noastre sînt sănătoși.

"Situația actuală nu este un dezastru. Dar trebuie să ne concentrăm pe disciplină. Ajung atîtea critici. Trebuie de propus politicienilor să îngroape toporul războiului la fel ca România și alte țări. Trebuie să ne ajutăm reciproc. Lumea va fi diferită. Vremurile nu vor fi la fel de bune ca mai înainte. Trebuie să ne unim. Trebuie să îndeplinim toate cerințele de igienă. Să ne ajutăm reciproc. Să respectăm instrucțiunile. Dacă întreaga lume s-a închis, atunci acest lucru ne vorbește deja că este ceva foarte grav, pentru care omenirea încă nu este pregătită. Un medicament împotriva coronavirusului încă nu a apărut. Trebuie ca comportamentul actual să devină un mod de viață: să respectăm distanța socială, să monitorizăm starea de sănătate și așa mai departe", a subliniat Nicolae Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?