COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Moldova nu trebuie să repete greșelile Ucrainei în timpul Maidan-ului

Opinie: Moldova nu trebuie să repete greșelile Ucrainei în timpul Maidan-ului

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și structurile Moldovei, în ansamblu, nu ar trebui să repete greșelile făcute în Ucraina înainte și în timpul Maidan-ului, nu ar trebui să accepte un guvern ilegal.

O astfel de opinie a fost exprimată de Jacob Kedmi, demnitar de stat israelian, diplomat, expert militar-politic, fost șef al serviciului secret israelian „Nativ”, într-un interviu exclusiv pentru ACCENT TV, transmite Noi.md.

Cel mai probabil, alegerile prezidențiale vor avea loc în Moldova la 1 noiembrie 2020, și Iacob Kedmi consideră că rezultatul scrutinului va depinde de jucătorii politici externi, precizînd totodată că acest lucru se va întâmpla numai dacă cetățenii țării noastre nu vor da dovadă de maturitate și înțelepciune, ieșind la urne.


„Cât de mult forțele externe controlează politica?” Acest lucru s-a întâmplat și se întâmplă în multe țări din întreaga lume, și cine a intervenit cel mai mult în aceste chestiuni? SUA. Au jucat în republica voastră de mai multe ori, influența străină a determinat interesele politicienilor voștri mult mai mult decât interesele interne. Acest lucru vizează și România, SUA, și alte țări”, a spus Jacob Kedmi.

În acest context, el i-a oferit Președintelui Igor Dodon un sfat.

„Singurul sfat este ca el și structurile moldovenești să nu repete greșelile făcute în Ucraina înainte și în timpul Maidan-ului. Nu permiteți instaurarea unui guvern ilegal”, a declarat demnitarul de stat, fost șef al serviciului de informații israelian „Nativ”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load