X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Opinie: Irina Vlah va cîștiga ferm în alegerile bașcanului Găgăuziei

27 iun. 2019,, 09:00   Politică
3039 0

Irina Vlah va cîștiga ferm în viitoarele alegeri ale bașcanului Găgăuziei, ea poate obține 90% din voturi, pentru că a dovedit eficiența muncii sale, a obținut multe realizări importante, a transformat Găgăuzia în perla sudică a Republicii Moldova, dar este susținută și de Președintele Republicii Moldova și de Partidul Socialiștilor pro-prezidențial, în care are încredere majoritatea cetățenilor autonomiei.

Această opinie a fost exprimată de liderul Mișcării Naționale "Voievod", Nicolae Pascaru, transmite Noi.md.

El a menționat că a urmărit îndeaproape activitatea bașcanului, Irina Vlah și a văzut cum oponenții politici ai lui Vlah, înțelegînd eficiența sa, deveneau nervoși și încercau să aducă elemente ale dezbinării în activitatea sa.

"Dar ei trebuie să recunoască faptul că în perioada conducerii lui Vlah, în autonomie au avut loc asemenea schimbări, încît multe raioane invidiază de bine Găgăuzia. Aici au apărut noi grădinițe, centre medicale, au fost reparate capital drumuri și școli. Toate acestea au devenit posibile datorită dialogului constructiv și a cooperării cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu conducerea Turciei, a Federației Ruse, a Președintelui Turkmenistanului și a altor țări", a declarat Nicolae Pascaru.

El a atras atenția asupra faptului că, sub conducerea Irinei Vlah, Găgăuzia nu mai este numită regiune separatistă, dar, așa cum a spus președintele Igor Dodon: "Găgăuzia s-a transformat în perla sudică a Republicii Moldova".


Liderul Mișcării Naționale ”Voievod” a mărturisit că îi place foarte mult Găgăuzia, aceasta este o regiune neobișnuită, unde populația vorbește limba turcă, dar este de religie ortodoxă și foarte credincioasă.

"Eu deseori merg acolo. Chiar îmi plac schimbările care au avut loc în regiune. Apreciez mult înțelepciunea poporului găgăuz și sînt sigur că pe 30 iunie, toți găgăuzii, indiferent de convingerile politice, de opinii, ambiții, vor vota pentru continuarea tuturor lucrurilor bune începute de Irina Vlah", a spus Nicolae Pascaru.

El a reamintit că pregătirile pentru alegeri încep imediat după alegeri, iar Irina Vlah a învățat bine această lecție, deoarece timp de 4 ani a lucrat în fiecare zi în această privință și cunoaște fiecare ogradă găgăuză.

"A făcut totul pentru ca astăzi fiecare cetățean al autonomiei să poată spune: "Sînt mîndru de Găgăuzia!” Ea a reușit să obțină sprijin din partea guvernului rus. Aproape toate întreprinderile noastre agricole pot exporta produse agricole în Rusia, zece dintre companiile noastre au obținut posibilitatea să exporte vinuri. Vinurile moldovenești au început să apară din nou pe rafturile magazinelor din Rusia, ele au revenit pe piață. În 2016, Găgăuzia a primit ajutor umanitar sub formă de mijloace de transport în valoare de 24 milioane de lei. Este vorba despre autospeciale de pompieri, tehnică pentru gospodăriile municipale, autobuze. În Gagauzia transportul este astăzi din anii 2015-2016. Acest lucru n-a mai fost de mult timp. Fondurile bibliotecilor de 20 de ani n-au mai fost reînnoite, iar acum și acest lucru a fost realizat, în acest sens autonomia fiind ajutată foarte mult de regiunea Moscovei și Sankt-Petersburg", a declarat Nicolae Pascaru.

El a subliniat faptul că astăzi multe regiuni ale Moldovei invidiază Găgăuzia cu invidie albă- acele domenii în care această regiune are șansa de a lucra, nu numai cu Rusia, deoarece Irina Vlah a stabilit relații bune și cu alte țări. Există deja întreprinderi comune belaruso-gagauze. În Găgăuzia sînt asamblate tractoare din Belarus. Anul trecut, au fost asamblate 47 de mașini. Și acesta este un progres!
În plus, turcii investesc activ în autonomia găgăuză. Irina Vlah nu uită de diasporă și se întîlnește regulat cu diaspora noastră din Rusia și Turcia, căutînd în mod constant oportunități de a-i readuce acasă.

"Rezultatul alegerilor din 30 iunie este clar pentru toată lumea. Irina Vlah va deveni din nou lider al Găgăuziei. Există sondaje. Mai mult decît atît, alegerile parlamentare din februarie au arătat că ratingul ei este de peste 80%, deoarece Irina Vlah a făcut campanie electorală pentru Partidul Socialiștilor. Astăzi, președintele Igor Dodon și Partidul Socialiștilor, care în Găgăuzia au un rating de peste 80%, iar președintele Dodon- mai mult de 90% (alegerile prezidențiale), o sprijină pe Irina Vlah ca principalul lor aliat politic. Cu toate că Irina Vlah are multe atuuri profesionale, acest factor de sprijin este important. Eu cred că Irina Vlah va cîștiga în alegerile bașcanului, acumulînd 90% din voturi", a declarat liderul Mișcării Naționale ”Voievod”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?