COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Filat va fura din electoratul lui Sandu

Opinie: Filat va fura din electoratul lui Sandu

La alegerile prezidențiale din Moldova, cel mai probabil, nu va fi al doilea tur. Totul se va rezolva în primul tur și va cîștiga din nou actualul șef al statului Igor Dodon.

Această opinie a fost exprimată special pentru e News de către doctorul în drept, academicianul Ivan Caireac, comentînd campania electorală pentru alegerile prezidențiale, începutul înregistrării grupurilor de inițiativă și apreciind șansele candidaților de a cîștiga.

"Multe partide și-au înregistrat deja candidații. Și devine clar că aceștia vor fi mai mult de zece. Pe arena politică revine PLDM în frunte cu Vlad Filat. Și acest partid, cu siguranță, va fura din electoratul Maiei Sandu, adică își va reîntoarce alegătorii. Însă în general, eu sînt sigur că turul doi la alegerile președintelui țării, cel mai probabil, nu va fi. Igor Dodon va cîștiga imediat în primul tur. El face multe pentru oameni, în ciuda pandemiei și a crizei economice. Programul său are o puternică orientare socială. De exemplu, deja există o decizie că pensionarii vor primi plăți unice nu de 700, ci de 900 lei. În curînd urmează a doua indexare a pensiilor din acest an. El este un adevărat președinte al poporului", a declarat Ivan Caireac.


El a menționat că opoziția caută și găsește motive ca să-l atace pe președinte.

"Cît de mult contează epopeea cu agricultorii, atunci cînd ramura trece printr-o secetă acută? Dar ce a făcut Maia Sandu în funcția de premier? Căci și anul trecut a fost extrem de greu. Dar echipa sa, și Alexandru Slusari, în special, nu au făcut nimic atunci pentru a ajuta agricultorii. Iar acum îi provoacă la proteste și înaintează autorităților cerințe care nu se încadrează în nici o limită. Deci, ei pot vorbi foarte mult, dar cînd vine vorba de făcut ceva – există o întrebare. Nu toți reușesc să demonstreze de ce sînt capabili", a spus interlocutorul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load