Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Opinie: Federalizarea este un fake politologic

11 iun. 2019,, 18:45   Politică
4309 12

Federalizarea este un fake politologic, care este folosit pentru a se speria reciproc printre elitele politice din Moldova.

O asemenea opinie a fost exprimată de fostul deputat în Parlamentul moldovenesc, fostul consilier al președintelui Republicii Moldova, analistul politic și istoricul Mark Tkachuk într-un interviu acordat Ucraina.ru, notează Noi.md.

Răspunzînd la întrebarea de ce Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a făcut o declarație cu privire la pericolul federalizării Moldovei, el a remarcat că Ucraina este un ostatic al vechilor fobii și că rămîne în mod clar în urma noii atmosfere care se dezvoltă după victoria lui Vladimir Zelenski.

„Federalizarea este un fake politologic, care este folosit pentru a se speria reciproc printre elitele politice din Moldova. În general, acest concept are un înțeles diferit în funcție de situație și de context. În Ucraina, acesta este un lucru, iar în cazul Moldovei, acesta este un cuvînt care este mai bine să nu se folosească. După ce autonomia găgăuză a apărut în Moldova, noi, fiind un stat unitar, sîntem o federație de mult timp. Deci, toate astea sunt doar vorbe deşarte. Și dacă Ministerul de Externe ucrainean face astfel de declarații, înseamnă că este încă supus lui Petro Poroșenko", a declarat Mark Tkaciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?