TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Anunțul SUA îl poate introduce pe Plahotniuc în baza Interpol

Opinie: Anunțul SUA îl poate introduce pe Plahotniuc în baza Interpol

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Alexandru Slusari este de părere că dacă pînă acum fostul președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc nu a fost introdus în baza de date a Interpolului pentru căutare internațională, anunțul făcut de Statele Unite ale Americii că nu îi va mai deschide viză ar putea contribui la acest lucru.

Politicianul consideră că decizia SUA este un mesaj și pentru partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova și, astfel, mai multe țări ar putea urma exemplul Statelor Unite, transmite NOI.md cu referire la IPN.


„Eu nu știu care este situația cu Interpolul, este urmărit sau nu Vladimir Plahotniuc de Interpol... S-a vorbit că cererea a fost depusă, noi nu am văzut această cerere, noi nu știm care este reacția. Dacă pînă acum el nu a fost introdus în baza de date, eu cred că acest mesaj poate contribui. Și, în general, pentru partenerii externi, acesta este un semnal că această persoană este indezirabilă”, a afirmat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul TV8.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Vladimir Bolea susține că mesajul transmis de SUA este unul foarte important pentru justiția din Republica Moldova și confirmă faptul că lucrurile începute de Guvernul condus de Maia Sandu au fost corecte și trebuie continuate.

Luni, 13 ianuarie, fostul oficial moldovean Vladimir Plahotniuc a fost desemnat public pentru implicare în acte semnificative de corupție și are stabilită interdicția de a obține vize de intrare în SUA, a anunțat Secretarul de Stat al SUA, Michael Pompeo.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load