X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opinie: Actualul cabinet de miniștri a reușit o stabilizare economică și socială

22 ian. 2018,, 08:40   Politică
4685 0

Actualul cabinet de miniștri a reușit o stabilizare economică și socială, dar mult mai dificil stau lucrurile atunci cînd este vorba despre dezvoltare.

Această opinie a fost exprimată de către analistul politic Anatol Țăranu, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

„Aici Guvernul a avut restanțe, foarte puține realizări. Chiar și acele realizări care au avut loc nu au fost de natură să imprime elementul acesta de dezvoltare a economiei moldovenești, dar și a sferei sociale”, consideră Anatol Țăranu.

Potrivit lui, Republica Moldova are un prim-ministru bun din punctul de vedere al stabilizării situației, dar așteaptă de la Pavel Filip să se manifeste și ca prim-ministru în ceea ce privește dezvoltarea. O restanță serioasă a actualului guvern, și în primul rînd a Ministerului Justiției, analistul o numește dosarul primarului de Orhei, Ilan Șor.

Directorul companiei Intellect Group, Ian Lisnevschi, consideră că abia în anul 2017 Guvernul a trecut de la perioada de stabilitate la reforme. „Rezultatele noi nu putem să le vedem imediat, într-o lună sau două. Acestea vor fi resimțite în 2018-2019, la fel ca și încrederea cetățenilor în acest guvern. Deoarece cifrele arată una, iar cetățenii trebuie să simtă aceste reforme”, spune Ian Lisnevschi. În opinia lui, sînt încă multe restanțe în activitatea Executivului, dar cel mai important lucru este că Guvernul nu stă pe loc, încearcă să comunice cu cetățenii.

Andrei Andrievschi, comentator politic, vede Guvernul Filip drept unul destul de eficient. Potrivit lui, pe linia externă au fost restabilite relațiile cu partenerii din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, dar și cu Fondul Monetar Internațional, ceea ce constituie dovada succesului acestui executiv. Pe intern, comentatorul a menționat drept realizări schimbarea sistemului de pensii, creșterea PIB-ului, reducerea ratei medii la credite, creșterea veniturilor bugetare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?