Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Odnostalco: Micșorarea prețurilor la medicamente, o prioritate pentru PSRM

28 feb. 2020,, 14:29   Politică
3242 0

Demonopolizarea pieței medicamentelor, micșorarea prețurilor la medicamente și diversificarea listei de medicamente calitative și accesibile pentru cetățeni sînt acțiuni prioritare în agenda de activitate a PSRM. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, care a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că guvernările de pînă acum nu s-au ocupat serios de acest subiect.

Deputatul a menționat că astăzi cetățenii Republicii Moldova sînt nevoiți să meargă în țările din vecinătate pentru a procura unele medicamente.

”Așa nu mai poate continua. Dacă acum 5 ani, în Moldova erau înregistrate mai mult de 5 mii de denumiri de medicamente, astăzi sînt 3 mii. Cineva are interes să decidă cu ce se vor trata cetățenii. Această practică trebuie încetată. Mafia în domeniul farmaceutic trebuie distrusă ”, a declarat Odnostalco.

Deputatul PSRM a precizat că a înregistrat în Parlament un proiect de lege menit să distrugă monopolul pe piața farmaceutică.

”Imediat, am fost contactat de diferite persoane din partea mai multor rețele de farmacii din țară care mi-au sugerat să retrag acest proiect. Este clar că unii agenți economici din domeniu fac bani pe seama sănătății oamenilor, dar sănătatea nu este business”, a spus deputatul.


Odnostalco a precizat că unii deputați din Parlament au fost ”manipulați” de acești agenți economici pentru a face lobby în interesul unor rețele mari de farmacii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?