Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

O primăriță și-a angajat la muncă soțul și ginerele. Ce riscă acum

16 aug. 2019,, 13:40   Politică
2703 0

O primăriță din raionul Strășeni a luat numeroase decizii în privința soțului și a ginerelui, angajați ai aceleiași primării, lucru care nu este permis.

Pe parcursul anilor 2017 și 2018, aceasta a semnat 14 acte administrative sau juridice în privința persoanelor apropiate menționate, cum ar fi: dispoziții privind cumularea funcțiilor, inițierea procesului de evaluare a activității, numirea ca și responsabil de anumite activități sau acordarea premiilor, concediilor și ajutorului material. Printre toate, cu ginerele, primărița a mai încheiat și 2 contracte de arendă a unor unități de transport.

Însă, primărița nu a informat organul ierarhic superior imediat. De asemenea, aceasta nu a soluționat, în conformitate cu prevederile legale, conflictele de interese rezultate din relația sa cu persoane apropiate.

În cadrul controlului, primărița a fost informată despre declanșarea procedurii de control, elementele identificate, precum și despre drepturile de care beneficiază, în exercitarea dreptului la apărare. Aceasta și-a exprimat în scris punctul de vedere, motivîndu-și acțiunile prin faptul că a fost obligată să semneze aceste acte întru executarea Deciziilor Consiliului Local.

După rămînerea definitivă a actului de constatare emis în acest caz, care este pasibil de contestare în instanța de contencios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va sesiza organele competente în vederea încetării mandatului de primar, cu decăderea din dreptul de a exercita funcții publice sau de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?