COVID-19 în MOLDOVA

Numele persoanei căreia Plahotniuc i-a încredințat 100 de milioane de dolari și acum e de negăsit

Numele persoanei căreia Plahotniuc i-a încredințat 100 de milioane de dolari și acum e de negăsit

O persoană din anturajul fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, ar fi dispărut cu tot cu 100 de milioane de dolari pe care le-ar fi primit în conturi deschise în Dubai.

Plahotniuc i-ar fi încredințat anterior accesul la bani, iar acum nu poate găsi această persoană, a declarat ieri-seară liderul Mișcării Populare „Antimafie”, Sergiu Mocanu, în cadrul emisiunii pe care o transmite pe „YouTube”.

Anterior și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a declarat că Plahotniuc ar fi pierdut controlul asupra unor conturi bancare cu milioane, după ce a fost trădat de oameni de încredere.


„Ca să nu se mai chinuiască Usatîi, eu voi spune numele acestei persoane. Este o oarecare Salinski (n.r. Cezara Salinski despre care Ziarul de Gardă a scris că a condus „Prime Management” SRL, împreună cu Andrian Candu şi a fost director al hotelului „Nobil”). Pot spune procurorilor și numele mic, pentru ca să poată să o caute. Într-adevăr, persoana respectivă a dispărut din R. Moldova după o lună de la plecarea lui Plahotniuc. El nu poate găsi acum persoana care are 100 de milioane de dolari. Plahotniuc cred că mai are situații din astea acum”, a spus Mocanu, transmite Noi.md cu referire la TV8.

Acesta susține că poate oferi date confidențiale despre Salinski: „Această persoană, altădată devotată lui Plahotniuc, deține o parte din bani. Mai sunt câteva persoane care pot dispărea din preajma lui Plahotniuc, când vor simți că este foarte slab. Aceștia sunt bani furați”.

Sergiu Mocanu crede că Plahotniuc nu mai are unde fugi, pentru că multe state se află sub controlul SUA sau al Rusiei, iar Plahotniuc a fost declarat indezirabil peste ocean și este căutat de ruși pentru a fi condamnat pentru infracțiuni grave.

„Bătălia pentru Plahotniuc va fi mare, iar cel mai sigur loc pentru el va fi Penitenciarul 13”, a punctat Sergiu Mocanu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load