Numărul localităților care au adoptat declarații antiunire, în creștere

Numărul localităților care au adoptat declarații antiunire, în creștere

Peste 50 de primării din țară au semnat deja declarații prin care condamnă acțiunile unioniste în Republica Moldova, notează Noi.md.


Potrivit șefului statului, Igor Dodon, cei care au vrut să testeze cît de patrioți și stataliști pot fi moldovenii, acum pot vedea rezultatele. El a precizat că numărul localităților care intenționează să adopte declarații în susținerea statalității Moldovei va ajunge la sute.


„Ideologii unioniști au obținut exact inversul la ce și-au propus. În loc de unire, vor primi patriotism pentru Moldova. Cu excepția cîtorva aleși locali rătăciți sau cumpărați cu bani, restul cetățenilor se opun categoric oricărei declarații sau acțiuni unioniste. Unionismul este nu doar anticonstituțional și penal, unionismul este expresia umilinței naționale și a trădării de țară. Regret că unii au căzut pradă acestei molime ideologice”, a declarat astăzi Dodon.


Demnitarul le-a transmis un mesaj de încurajare celor care au ținut piept provocărilor unioniștilor. „Știu că sînteți mulți, sînteți majoritatea absolută. Voi sînteți garantul dăinuirii Republicii Moldova. Să fim demni de memoria lui Ștefan Cel Mare”, a adăugat Dodon.


Printre localitățile care au condamnat acțiunile antistatale se regăsesc  orașele Ocnița, Briceni, Soroca, Otaci, Anenii Noi, precum și localități din raioanele Cahul, Comrat, Ștefan Vodă, Călărași, Glodeni, Fălești, Șoldănești, Drochia. Lista completă a localităților care au adoptat astfel de declarații o puteți vizualiza aici.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load