COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Numărul deputaților ar putea fi mișcorat de la 101 la 71. Cui aparține inițiativa

Numărul deputaților ar putea fi mișcorat de la 101 la 71. Cui aparține inițiativa

Președintele Igor Dodon va propune micșorarea numărului de deputați în Parlamentul Republicii Moldova de la 101 la 71 sau 61.

Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” ,că va propune această modificare în Legea Supremă Comisiei de stat pentru reforma constituțională, ce va fi instituită prin decret prezidențial.

”Eu am ieșit cu inițiativa încă în 2017, de a micșora numărul deputaților cu o treime. Consider că acest lucru este necesar de făcut. În timpul apropiat, voi aproba prin decret Comisia de stat pentru reforma constituțională și voi insista ca la modificările din Constituție să fie indicat că numărul deputaților se va reduce de la 101 la 61 sau 71”, a declarat Dodon.

La 24 februarie 2019, în Republica Moldova, în aceeași zi cu alegerile parlamentare, a avut loc referendumul republican consultativ, în cadrul căruia cetățenii au răspuns la două întrebări: dacă sînt de acord cu reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61 și dacă susțin ideea ca poporul să poată revoca din funcție deputații, dacă aceștia nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile pe care le au.


Potrivit rezultatelor plebiscitului, majoritatea cetățenilor țării susțin propunerea micșorării numărului de deputați în Parlamentul de la Chișinău. La întrebarea cu privire la reducerea numărului de deputați, 744.529 de alegători au votat pentru, alți peste 266.188 de alegători – contra.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load