Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nu vreau să cred că cei de la Năstase sînt în contact direct cu Plahotniuc, declarație

22 mai. 2020,, 09:58   Politică
2638 1

Igor Dodon a declarat, în cadrul ediției săptămînale ”Președintele răspunde”, că partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase fac jocul fugarului Vladimir Plahotniuc. Potrivit șefului statului, forțele de dreapta merg pe același scenariu pe care Plahotniuc l-a folosit acum un an pentru a discredita PAS și PPDA.

În opinia lui Igor Dodon, solicitarea forțelor de dreapta de a suspenda președintele țării se face în contextul campaniei electorale și este dirijată de Plahotniuc.

”Orice procedură de acest fel nu are nicio șansă. Comisii de acestea au mai fost. Vă aduc aminte, Plahotniuc a făcut comisia ”Open Dialog” împotriva Maiei Sandu. Văd că tabăra de dreapta face același lucru, acei care inițiază aceste comisii chiar nu înțeleg că fac jocul lui Plahotniuc? Voi mergeți exact pe scenariul lui. Nu vreau să cred că cei de la Năstase sînt în contact direct cu Plahotniuc, dar voi faceți fix ceea ce vrea el. Care-i sensul să ceri demisia președintelui, dacă peste cinci luni sînt alegeri prezidențiale”, a spus Dodon.

Președintele a declarat că nu-și va da demisia, iar dacă va participa sau nu la alegerile prezidențiale, va decide peste trei luni. Acum, spune președintele, oamenii au nevoie de soluții concrete la seceta care a afectat agricultura și la alte probleme de ordin social-economic.

”Pot să vă asigur. Dacă voi participa sau nu, vom decide în septembrie pentru că acum avem alte probleme, merg în raioane, oamenii mă întreabă despre cum vom ajuta agricultura, salarii, pensii. Nu-mi este de alegeri acum și cred că nici pe oamenii nu-i interesează acum alegerile”, a spus președintele.


La 1 noiembrie 2020 în Republica Moldova vor avea loc alegerile prezidențiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?