TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Novac spune cu cine negociază PSRM la nivel local

Novac spune cu cine negociază PSRM la nivel local

Consilierii din Partidul Socialiștilor (PSRM), care au au obținut un procentaj mare în consiliile regionale și locale, negociază crearea unei majorității doar cu cei din Blocul ACUM, spune deputatul PSRM Grigore Novac.


„În multe raioane, inițiatorii discuțiilor sînt cei din Blocul ACUM. Ei se orientează la nivel de țară ce se întîmplă și fac acest lucru și la nivel de raion”, a spus deputatul în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8, transmite Știri.md.


Referitor la funcțiile de președinți de raioane, Novac spune că socialiștii sînt gata să cedeze multe dintre funcții potențialilor parteneri din bloc: „Pentru a demonstra că sîntem pozitiv intenționați, noi sîntem gata să cedăm chiar și acolo unde putem să luăm, spre exemplu, la Criuleni”, a spus socialistul. Totuși, acesta susține că nicăieri nu au fost create deocamdată coaliții locale.


„Noi nu avem deocamdată majorități și acolo unde oamenii au ajuns în consilii, ei au venit să muncească, nu stă nimeni mobilă. Țara este într-o situație destul de precară, noi sîntem cel mai sărac stat din Europa (…). Acolo unde noi nu avem majoritate, facem analiză în jur, stînga, dreapta. Noi știm cu siguranță că nu vom face coaliție cu PD-ul (Partidul Democrat) și Partidul ȘOR”, a spus la rîndul său deputatul Vladimir Bolea din Blocul ACUM, fracțiunea PAS.


Coalițiile majoritare la nivel local vor putea fi create abia după validarea de către organele electorale a mandatelor de consilieri.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load