Noul ministru de externe Nicu Popescu spune că a prezentat astăzi situația din R. Moldova diplomaților din țările G7

Noul ministru de externe Nicu Popescu spune că a prezentat astăzi situația din R. Moldova diplomaților din țările G7

Ministrul de Externe din Guvernul Sandu, Nicu Popescu, spune că a prezentat astăzi situația din R. Moldova diplomaților din țările G7 la o întîlnire avută la Paris, la invitația lor.

Într-o postare pe Facebook, el spune că întîlnirea a fost găzduită de Ministerul francez de Externe, iar la ea au participat aproximativ 50 de diplomați din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite.

Ceva mai devreme Popescu s-a întîlnit cu Amélie de Montchalin, secretar de stat pentru afaceri europene în Ministerul francez de externe. De Montchalin a scris ulterior pe Twitter că discuția s-a axat pe „condițiile care trebuie îndeplinite pentru realizarea tranziției pașnice a puterii în Moldova și asigurarea protecției statului de drept”.

Miercuri, președintele român Klaus Iohannis a cerut Uniunii Europene să se implice mai mult, în regim de urgență, pentru găsirea unei soluții negociate pentru criza politică și constituțională de la Chișinău „pe baza valorilor și principiilor Uniunii Europene”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load