COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Noul deputat PAS, implicat în mai multe conflicte de interese

Noul deputat PAS, implicat în mai multe conflicte de interese

Ion Grozu, deputatul independent, care a aderat azi la PAS, de-a lungul anilor a fost implicat în mai multe conflicte de interese.

Potrivit site-ului anticoruptie.md, Groza, în perioada cînd era președintele raionului Cahul, și-a angajat nora în cadrul instituției pe care o conduce. Mai exact, Alexandra Groza a fost numită șefă al Serviciului Relații cu Publicul, subordonat Consiliului Raional Cahul. Ea a fost angajată la 1 iunie 2017, adică în timp ce socrul său se afla în fruntea Consiliului, scrie telegraph.md.

Totodată, în calitate de consilier, Groza ar fi votat pentru transmiterea unei tabere pentru copii în arenda unor fundații administrate de familia sa. Potrivit jurnaliștilor de la portalul Moldova Curată, două fundaţii creştine administrate de către familia lui Groza au luat în arendă, doi ani la rînd, tabăra pentru odihna copiilor „Romantica”, amplasată în satul Moscovei. Deciziile cu privire la arendă au fost luate de Consiliul Raional Cahul, unde Ion Groza era consilier local. Una dintre ele a fost luată în cadrul ședinței prezidate de însuși Ion Groza.


Anticoruptie.md mai scrie că Ion Groza a ajuns în funcții publice cu suportul mai multor formațiuni politice. În 2003, el a devenit consilier raional la Cahul pe listele Blocului electoral Alianța Social-Liberală „Moldova Noastră”. După destrămarea Blocului electoral, la scrutinul din 2011 a acces în Consiliul Raional Cahul pe listele Partidului Liberal Democrat. Ulterior, Groza a părăsit și PLDM.

Cît despre golurile din declarațiile de avere, anticoruptie.md a descoperit că în 2015, Ion Groza a raportat venituri de doar 40.000 de lei, din salariu și indemnizația de consilier, un teren de 21 de ari care i-a revenit prin moștenire în 2005, două case de locuit, de 110, respectiv 115 metri pătrați, prima neevaluată, iar a doua estimată la aproape 278.000 de lei, precum și un automobil de model Volvo, fabricat în 2007 și cumpărat în 2012 cu 75.000 de lei.

În bancă președintele de la Cahul păstra 8.000 de lei și 500 de euro. În 2016 veniturile familiei Groza s-au mărit de patru ori, ajungînd la 164.000 de lei, iar informațiile despre celelalte proprietăți au rămas neschimbate. Un an mai tîrziu Ion Groza a introdus informații noi la categoria terenuri – dispare mențiunea despre terenul de 21 de ari, obținut în 2005, fără a fi menționate eventuale venituri din vînzarea acestuia, în schimb sînt trecute pe hîrtie două loturi de pămînt noi – unul de 13 ari, neevaluat, obținut în 2004, iar altul de trei ari, cumpărat în 2012 cu circa 71.000 de lei.

Deși le avea în proprietate și anterior, informații despre terenurile respective nu figurează în declarațiile de avere anterioare ale oficialului, menționează jurnaliștii

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load