COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Noul Cod vamal, votat de deputați în prima lectură

Noul Cod vamal, votat de deputați în prima lectură

Deputații au votat astăzi în prima lectură adoptarea noului Cod vamal al Republicii Moldova, care va intra în vigoare abia la 1 ianuarie 2022.

Potrivit proiectului, în vedere impactul foarte mare al Codului vamal asupra agenților economici, se propune ca acesta să intre în vigoare la 1 ianuarie 2022, încît instituțiile și mediul de afaceri să obțină timp suficient de a se conforma noilor prevederi.

Noul Cod vamal vine să sistematizeze legislația vamală și va cuprinde actualul Cod vamal, Legea cu privire la tariful vamal și Legea cu privire modul de introducere și scoatere a bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoane fizice. Acesta are 11 titluri, împărțite în capitole și în secțiuni, avînd peste o mie de file, transmite realitatea.md.


Proiectul noului Cod vamal al Republicii Moldova a fost elaborat, timp de trei ani, de diferite echipe ale instituțiilor guvernamentale, inclusiv Ministerul Finanțelor, Serviciul Vamal, în comun cu experții Băncii Mondiale. Acesta a fost elaborat ținîndu-se cont de bunele practici internaționale și este apropiat prevederilor Codului vamal al Uniunii Europene.

Precizăm că, primul Cod vamal al Republicii Moldova a fost adoptat în 1993, iar cel de-al doilea în 2000.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load