COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Noi vom avea relații bune de prietenie cu toți, spune președintele

Noi vom avea relații bune de prietenie cu toți, spune președintele

Nu putem să luptăm cu rușii împotriva europenilor și cu europenii împotriva rușilor. Nu vom obține nimic din asta. Declarația îi aparține președintelui țării, Igor Dodon, și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, la care șeful statului a prezentat raportul de activitate.

Președintele a repetat că optează pentru o politică externă echilibrată, iar pentru a atinge acest scop, țara noastră trebuie să păstreze relații bune cu toate statele.

„Noi vom avea relații bune, de prietenie, cu toți, reieșind din interesele naționale ale Republicii Moldova. Cu UE rămîne în vigoare Acordul de Asociere și Acordul liberalizat de vize, scopul Acordului de Asociere este de a face reforme în interiorul țării. Vom avea relații bune cu statele independente. Am obținut statut de observator la Uniunea Euroasiatică, ce ne permite să păstrăm acest echilibru. Vom promova parteneriate strategice cu vecinii: Romînia, Ucraina, Federația Rusă, UE, China, Turcia, SUA, Ungaria. Nu trebuie să ne implicăm în luptele geopolitice”, a declarat președintele.


Precizăm că la începutul anului 2017, președintele, Igor Dodon, a instituit, în premieră, un instrument de comunicare cu ambasadorii acreditați la Chișinău în format lărgit, pentru a face schimb de opinii din prima sursă. Astfel, în perioada mandatului, șeful statului a organizat 19 reuniuni cu șefii misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, precum și peste 200 de întrevederi bilaterale cu ambasadorii acreditați în țara noastră.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load