X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Noi măsuri pentru dezvoltarea controlului financiar public intern

25 ian. 2018,, 12:11   Politică
4317 3

În scopul consolidării gestionării finanţelor publice pe baza principiilor bunei guvernări, Executivul a aprobat Programul de dezvoltare a controlului financiar public intern pentru anii 2018-2020 și Planul de acțiuni pentru implementarea acestuia, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Cabinetului de miniștri.

Prin implementarea acestor documente, Guvernul urmărește eficientizarea administraţiei publice, diminuarea birocrației, minimizarea riscurilor de corupție, oferirea serviciilor de calitate pentru cetăţeni și mediul de afaceri.

Conceptul de control financiar public intern prevede sporirea răspunderii manageriale și se axează pe trei piloni: management financiar şi control, audit intern, unitate centrală de armonizare.

Activitățile în cadrul noului Program vor fi direcționate spre crearea precondițiilor pentru consolidarea răspunderii manageriale. De asemenea, vor fi asigurate platforme de implementare a controlului financiar public intern în cadrul ministerelor și a unor autorități publice centrale.

Un proiect Twinning finanţat de Uniunea Europeană și Ministerul Finanțelor din Olandei va acorda suport în implementarea acestui Program.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?