Noi măsuri pentru dezvoltarea controlului financiar public intern

Noi măsuri pentru dezvoltarea controlului financiar public intern

În scopul consolidării gestionării finanţelor publice pe baza principiilor bunei guvernări, Executivul a aprobat Programul de dezvoltare a controlului financiar public intern pentru anii 2018-2020 și Planul de acțiuni pentru implementarea acestuia, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Cabinetului de miniștri.


Prin implementarea acestor documente, Guvernul urmărește eficientizarea administraţiei publice, diminuarea birocrației, minimizarea riscurilor de corupție, oferirea serviciilor de calitate pentru cetăţeni și mediul de afaceri.


Conceptul de control financiar public intern prevede sporirea răspunderii manageriale și se axează pe trei piloni: management financiar şi control, audit intern, unitate centrală de armonizare.


Activitățile în cadrul noului Program vor fi direcționate spre crearea precondițiilor pentru consolidarea răspunderii manageriale. De asemenea, vor fi asigurate platforme de implementare a controlului financiar public intern în cadrul ministerelor și a unor autorități publice centrale.


Un proiect Twinning finanţat de Uniunea Europeană și Ministerul Finanțelor din Olandei va acorda suport în implementarea acestui Program.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load