Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Noi detalii privind atacurile cibernetice din ziua alegerilor parlamentare

4 apr. 2019,, 15:50   Politică
2230 0

Incidentele de securitate cibernetică înregistrate în ziua alegerilor din 24 februarie au fost contracarate cu succes de către specialiștii din cadrul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC), anunță CEC.

Potrivit unui raport realizat de către STISC, au fost depistate mai multe tentative de indisponibilizare a infrastructurii de tehnologia informației și comunicații electronice a Comisiei Electorale Centrale, precum și tentative de a obține acces neautorizat la componentele implicate în asigurarea infrastructurii alegerilor parlamentare. Scopul a fost de a modifica conținutul electronic la care au obținut acces.

Prin aplicarea măsurilor speciale de prevenție și reacție, specialiștii Serviciului au reacționat prompt la toate amenințările și devierile identificate și au reușit să blocheze în timp atacurile cibernetice și să asigure în continuare buna funcționare a sistemului informatic, prezentînd rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie curent sub o formă transparentă și protejată.

Raportul cu privire la incidentele de securitate cibernetică înregistrate în perioada alegerilor din 24 februarie 2019 cuprinde principalele categorii de incidente ce au afectat spațiul cibernetic din perioada respectivă și măsurile de reacție asigurate de către specialiștii STISC.

Pentru asigurarea securității informaționale a procesului de desfășurare a alegerilor au fost create și întreținute peste 4200 de canale securizate dintre secțiile de votare de pe teritoriul țării și a 300 de canale securizate pentru secțiile de votare din străinătate, dar și asigurarea securității platformei online de prezentare a mersului votării și a rezultatelor preliminare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?