COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Nicu Popescu pleacă săptămîna viitoare la Kiev și Moscova

Nicu Popescu pleacă săptămîna viitoare la Kiev și Moscova

Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, anunță că va pleca, la începutul săptămînii viitoare, la Kiev într-o vizită oficială, la invitația omologului său ucrainean.

După vizita la Kiev, Popescu va merge la Moscova unde va avea discuții cu ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

„Relația noastră cu Ucraina, vecinul și partenerul nostru strategic merită o atenție specială, din acest considerent sînt în contact permanent cu colegii ucraineni. La 9 septembrie mă voi afla într-o vizită de lucru în Ucraina, la invitația omologului meu Vadym Prystaiko. De asemenea, în cadrul acestei vizite am planificate discuții cu mai mulți oficiali din cadrul Cabinetului de Miniștri și ai Radei Supreme a Ucrainei. Vom discuta agenda bilaterală, cooperarea în plan regional și internațional, integrarea europeană, dar și alte subiecte de interes comun”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

De precizat că la data de 11 septembrie Popescu este așteptat la Moscova unde va avea întrevederi cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Despre acest lucru zilele trecute a anunțat purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load